تپه سيلک استاندارد مطالعه شود

رئيس پژوهشکده باستان شناسي در گفت و گو با ميراث آريا( chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: پژوهشکده باستان شناسي پيشنهاد مي‌کند براي ارتقا و معرفي اين منطقه تاريخي، مطالعات باستان‌شناسي در منطقه سيلک به صورت استاندارد، در نظر گرفته شود.

حسن فاضلي نشلي گفت: به محض تامين اعتبار، پتانسيل‌هاي لازم براي تحقق اين رويداد مهم در تپه سيلک، ايجاد خواهد شد.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: تپه هايي مانند سيلک حسنلو، شوش و شهر سوخته و در مجموع 10 محوطه درجه يک، پتانسيل‌هاي 100 سال باستان شناسي را در خود نهفته دارند.

فاضلي با اشاره به اين که عمليات پژوهشي در اين محوطه‌ها داراي ارزش جهاني است تصريح کرد: در حال حاضر، برنامه ريزي، تمهيدات ويژه حفاظت و مرمت و ايجاد سايت موزه در اين محوطه‌ها از سوي پژوهشکده باستان شناسي مورد تاکيد جدي قرار گرفته است.

اين دکتراي باستان شناسي اضافه کرد: محوطه تاريخي چاتال بويوک واقع در کشور ترکيه يکي از مناطق تاريخي است که با هزينه‌هاي هنگفت به صورت بين المللي کاوش مي‌شود .

وي با بيان اين که عمليات حفاظت از محل‌هاي کاوش شده قبل از کاوش، ايجاد جايگاه هاي مناسب براي مرمت و نگهداري آثار در کنار پژوهش هاي جانور شناسي،‌ گياه شناسي، ‌مطالعات ميان رشته‌اي و آزمايشگاه درنزديکي تپه، ‌فعاليت‌هاي مداوم سالانه بررسي يافته‌ها و مطالعات در اين محوطه تاريخي انجام مي شود تاکيد کرد: بنابراين انجام اين عمليات در محوطه‌ها و تپه‌هاي تاريخي کشور در سطح ملي و بين المللي بايد مورد توجه جدي قرار گيرد./118



انتهای پیام/

کد خبر 1387072015